Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolay açılmasını sağlayan ürkü posta şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı derunin bayağı ustalıklevsel şekilde misyon yapmalıdır.
yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda dışa vurum tamlanan noktalarda makul müddet ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
üste, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yarar şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Bununla yan yana hordaki kriterlere malik olan yerlerde birlik yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması onaylama edilir.
Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.
Yalnızca Kanatlı Yangın Kapıları; Hiç kanatlı tasavvurıyla, daraç mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış esenlar.
İnsani katkı üretimlarınca dağıtılan yemekten almaya çkırmızıışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kadar olur.
Bunlar kabilinden ölümlü trafiğinin bir araba ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları devlet izni alabilir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve işçilikaretler kullanılır.
Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış bapsı namına bina tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için derunyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte yangın kapısı ve yangın kapısının bedelı elan buna sargılı olarak henüz ehven olmaktadır.
Bünyelarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine iye olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının kıvılcım transfer süresiyse 60 dakikadır.